Yamaha FZ1-Fazer 2007 Andreadis engineering

 

Είναι πολύ δύσκολο να μείνεις με σταυρωμένα τα χέρια όταν πάρεις στα χέρια σου μια μοτοσικλέτα όπως το Yamaha FZ1 Fazer. Δεν είναι τα χίλια κυβικά εκατοστά που γεμίζουν το δρόμο, δεν είναι το κορμί της μοτοσικλέτας που δεν αφήνει τα μάτια σου να κοιτάξουν αλλού, είναι όλα αυτά μαζί, αλλά και τα αμέτρητα πράγματα που μπορεί να κάνει το FZ1 Fazer. Μπορεί να γίνει το πιστό εργαλείο για κάθε μέρα, αλλά και απίστευτο μέσο παραγωγής αδρεναλίνης όποτε χρειαστεί. Μπορεί να είναι το σοβαρό, λιτό και απέριττα διαχρονικό design αλλά ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και μια βάση για τρελές φαντασιώσεις. Κάπου εδώ θα πρέπει να δεις πως θα υλοποιηθούν οι φαντασιώσεις σου, λοιπόν αυτό, άστο επάνω μας.

 

Η Yamaha Andreadis έχει τη δυνατότητα να σου δείξει ως εικόνα κάτι χειροπιαστό από εξωτικά υλικά όπως ergal, μαγνήσιο, τιτάνιο διαλεγμένα από εμάς και σε αποκλειστική συνεργασία με την LIGHTECH έχεις αυτό που θέλεις. Έτσι κι ο φίλος μας ο Στέλιος, θέλησε να κάνει πραγματικότητα μια δικιά του ιδέα ώστε να βελτιώσει αισθητικά και μηχανικά το δικό του FZ1 Fazer της Yamaha. Το στάνταρ χρώμα του FZ1 Fazer δίνει μια δυναμική εικόνα και πρέπει να προσέξουμε να μην τη χαλάσουμε, αλλά να την τονίσουμε ακόμη πιο πολύ. Ξεκινήσαμε με διάφορα bolt-ons από ergal σε όλη τη μηχανή, σε χρυσό χρώμα, το οποίο είναι στον ίδιο τόνο με το ανεστραμμένο πιρούνι του FZ1. Μετά παραγγέλθηκαν τα πανάλαφρα και πανέμορφα carbon κομμάτια για το εμπρός φτερό, τα καπάκια του βολάν και της καμπάνας αλλά και του mudguard στον πίσω τροχό.

Η υπέροχη καρίνα της Yamaha ταίριαξε άψογα κάτω από τον κινητήρα. Στη συνέχεια αλλάχθηκε όλη η βάση μαζί με τη σπαστή μανέτα του συμπλέκτη με μια εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής της Lightech από την οποία προμηθευτήκαμε και την επίσης σπαστή και ρυθμιζόμενη μανέτα του φρένου που έδεσε στην αλλαγμένη ακτινική τρόμπα από το YZF R1. Εκτός από τα σωληνάκια υψηλής, για κερασάκι αλλάξαμε όλη την εικόνα του τιμονιού-τιμονόπλακας με τα χρυσά ergal αντίβαρα, ρυθμιστές αναρτήσεων, καπάκι δοχείο υγρού φρένων και το επίσης χρυσό ergal μπουλόνι του τιμονιού. Όλα καλά…..αλλά λίγα…..έχει πολύ δρόμο ακόμη…..

 

Η Lightech διαθέτει στον υπερπλήρη κατάλογό της ορισμένα πραγματικά αριστουργήματα για το δρόμο. Το σετάκι των φλάς είναι τόσο μινιμαλιστικό και τόσο φωτεινό από τα LEDs που σχεδόν ξεχνάς πως έχεις πάρει πακέτο και την πολύ βολική και πανάλαφρη αναδιπλούμενη βάση βάση πινακίδας με ενσωματωμένα LEDs. Πραγματικά αριστουργήματα που κάνουν μεγάλη διαφορά από τα στάνταρ πλαστικά. Αλλά κοιτάζοντας καλύτερα στα μαρσπιέ….ναί, σωστά καταλάβατε, η Lightech έχει τα πάντα για σένα. Πανέμορφα, ρυθμιζόμενα και σπαστά, αν το επιθυμείς, εξαιρετικής ποιότητας και απέριττης κατασκευής μαρσπιέ που ταιριάζουν απόλυτα με το χαρακτήρα και της μηχανής αλλά και με το οδηγικό σου στυλ και το καλύτερο είναι πως για όλα υπάρχουν ανταλλακτικά. Σιγά σιγά λοιπόν, το όλο σύνολο αποκτάει πολύ περισσότερο νόημα βλέποντας το παιχνίδι των χρωμάτων από τα χρυσά bolt-ons πάνω στα carbon, με τα μαύρα ergal μαρσπιέ και το μελάνιασμα στις κολλήσεις τιτανίου της ολόσωμης Akrapovic. Το FZ1 Fazer δεν αστειεύεται.

Ο κινητήρας του R1 πάνω στο FZ1 Fazer, μπορεί να θεωρείται detuned από το εργοστάσιο αλλά αποτελεί μια πρώτης τάξεως βάση για αρκετές βελτιώσεις….αλλά δεν θα σας τα πούμε όλα. Ό φίλος μας όμως στο δικό του χιλιάρι θα καταλαβαίνει αρκετή διαφορά στο δεξί grip αφού δεν έμεινε στα εκ των ως ουκ άνευ PowerCommanderIII και φίλτρο DNA, αλλά στο συνεργείο της Andreadis Engineering είχε τη δυνατότητα με το πιο σύγχρονο και ακριβές δυναμόμετρο της Fuchs να πάρει αυτό το κάτι παραπάνω που μπορεί να δόσει ο κάθε κινητήρας στα σωστά χέρια και την εξειδικευμένη γνώση για αξιοπιστία και μακρόχρονη απόλαυση. Εμείς δεν παίζουμε με τις μηχανές σας. Αυτό το αφήνουμε σε εσάς. Άλλωστε στο δυναμόγραμμα είναι προφανές για το τι να περιμένει ο κάθε αναβάτης από τη μηχανή του στο δρόμο. Τρία λεπτάκια αρκούν για να δεις που είναι το μοτέρ κι από εκεί και πέρα, άστο πάνω μας.

Share
comments
 
FacebookTwitterGoogleYoutube